skip to Main Content
Från revision till sallad – sex nya kontorsgäster klara

Nu skapas det liv på Masthamnsgatan eller Nya Långgatan, som vi gärna kallar den. Sex nya hyresgäster är klara för inflytt i NCC:s Våghuset och Brick Studios. Här är hela listan.

PwC till Våghuset
Revision- och rådgivningsbolaget PwC flyttar till Göteborgskontor till Våghuset i samband med att huset färdigställs under 2022. Kontorslokalen är om fyra våningsplan, plan 7 till 10, och omfattar 3 102 kvadratmeter.
– Vi ser fram emot att välkomna PwC till Våghuset, en av Göteborgs blivande ikonbyggnader. Huset har en nytänkande arkitektur som kommer att synas och göra avtryck i staden under många år framöver, säger Johanna Hult Rentsch, regionchef NCC Property Development.

Holy Greens till Våghuset
Holy Greens matfilosofi består av hållbarhet i alla led. De använder till exempel råvaror utan tillsatser från lokala odlare. I december 2022 öppnar de en mindre salladsrestaurang med take away i Våghuset.
– Holy Greens blir ett fint komplement till de övriga restaurangerna i grannhuset Brick Studios. Där kommer Dirty Dough att servera napolitansk pizza, Poh-Keh servera poké bowls och Cederleüfs & Svenheimers öppnar bageri och konditori, säger Carl-Johan Petersson, kundansvarig och ansvarig för uthyrningen i Våghuset och Brick Studios.

Alla kontorsgäster får tillgång till den gemensamma takterrassen som binder ihop Brick Studios och Våghuset.

Benify till Brick Studios
Göteborgsbaserade HR-Techbolaget Benify flyttar sitt huvudkontor till Brick Studios i december 2022. Företaget hyr en lokal om 1 486 kvadratmeter belägen på våning 5 av 15.
– Det är fantastiskt roligt att vi tecknat avtal med ytterligare en hyresgäst i Brick Studios. Det finns ett stort intresse för våra projekt Våghuset och Brick Studios på Masthuggskajen, och de uppfyller de önskemål som företag har på framtidens arbetsplats, säger Johanna Hult Rentsch, regionchef NCC Property Development.

MindArk till Brick Studios
MindArk, ett företag inom spelutveckling med röster i Göteborg, har haft sina lokaler vid Järntorget i många år. Från och med december 2022 hyr de hela plan 12 och 13 av Brick Studios 15 våningar. Lokalen är om 1 430 kvadratmeter. De ser fram emot att bidra till att fortsätta bidra till att området runt Järntorget blir ett modernt, nytänkande och socialt nav i Göteborg.
– MindArk trivs i denna dynamiska del av Göteborg. Att vi nu får chansen att flytta in i moderna och hållbara lokaler samtidigt som vi är kvar i Göteborgs kulturella hjärta är fantastiskt, säger Henrik Nel Jerkrot, VD på MindArk.

Brick Studios fylls på med hyresgäster. Här hittar du snart allt från napolitansk pizza till gym och spelutveckling.

Sjöson till Brick Studios
Sjöson, Göteborgsbaserade företagsbyggare, flyttar in i Brick Studios i mars 2023. Lokalen är om 395 kvadratmeter och ligger på våning 13.
– Vi ser stora fördelar med att ha vårt kontor i Brick Studios på Masthuggskajen. Huset erbjuder de funktioner vi efterfrågar med allt ifrån cykelgarage med omklädningsrum till fina konferensmöjligheter och den service som coworking-faciliteterna erbjuder. Dessutom är det ett utmärkt läge i Göteborg, säger Hans-Anders Karlsson och Lars Sjöberg, grundarna av Sjöson.

Atomize till Brick Studios
Atomize, också grundat i Göteborg, arbetar med mjukvara inom hotellbranschen och flyttar in i december 2022. Lokalen är om 390 kvadratmeter och ligger på våning 10. För dem var Brick Studios ett givet val med närheten till Järntorget och Linné, som en central knutpunkt för lokaltrafiken.
– För Atomize är det viktigt att attrahera topptalang och då måste vi också kunna erbjuda ett attraktivt läge och ett modernt kontor – där passade Brick Studios väldigt väl in med ambitionen att skapa framtidens arbetsplats, säger Alexander Edström, VD på Atomize.

Läs även:
BatteryLoop tar plats i Stuveriet
International House flyttar in på Masthuggskajen
Gym och pizza i Brick Studios på Nya Långgatan

Tillbaka till Nyheter
Back To Top