skip to Main Content
BatteryLoop tar plats i Stuveriet

Hållbarhet ska genomsyra stadsdelen Masthuggskajen. Nu flyttar BatteryLoop in i Stuveriet – föregångarna inom återanvändning av batterier.

Stuveriets åskblå fasad på Masthamnsgatan, eller Nya Långgatan som vi gärna kallar den, har inte gått någon förbi. Det blir ett storslaget kontorshus med 16 våningar, inspirerande mötesplatser och ett orangerie med utsikt över hamninloppet. På taken finns solceller som försörjer hela fastigheten med el.

Nu står det klart att BatteryLoop, ett bolag inom Stena Metall-koncernen, flyttar in på våning två. Enligt deras vd Rasmus Bergström överensstämmer Masthuggskajens hållbarhetsarbete med vad de själva står för.
Att Stuveriet har som mål att bli en miljöcertifierad kontorsbyggnad som bland annat elförsörjs med solceller går helt i linje med våra värderingar, vi är en viktig del i den omställningen som sker i samhället, då ska vi självklart bedriva vår verksamhet i en sådan miljö, säger Rasmus Bergström. 

BatteryLoop är pionjärer inom återanvändning av batterier från framför allt fordonsindustrin. De samverkar med Stena Fastigheter kring hållbar och miljövänlig elförsörjning. I våras invigde parterna, tillsammans med Volvo Cars och Essity, ett världsledande system för laddning av fordon.

Erdegard Arkitekter har fått i uppdrag att rita Stuveriet. Att generera egen förnyelsebar energi är ett viktigt steg i Stena Fastigheters arbete med att minska bolagets klimatavtryck med 50 procent till 2030. Foto: Angelica Hvass.

Stuveriet ämnar att uppnå certifieringen LEED Platinum, vilket är LEEDs högsta certifiering för miljöbyggnader. Masthuggskajen är sedan tidigare första stadsutvecklingsprojekt att hållbarhetscertifieras enligt Citylab. I fjol prisades projektet i tävlingen Sweden Green Building Awards. Det är ett kvitto på att aktörerna i Masthuggskajen leder utvecklingen mot en grön omställning.
Vi ser fram emot att fylla hela Stuveriet med företag och människor som vill vara en del av det hållbara Masthuggskajen, där det finns kreativitet, innovation och möjligheten att samverka med varandra, säger Agneta Kores, vd för Stena Fastigheter Göteborg.

Tillbaka till Nyheter
Back To Top