skip to Main Content
Personer i en yogastudio
Det råa skapar äkthet i Self Love Studio

På femte våningen i Stuveriet – ovanför trafiken, stressen, människorna och bruset – pågår lugnet. Den oinredda lokalen bjuder med sin råa betong in till att omfamna det operfekta, vilket skapar äkthet, menar grundarna till yogastudion Self Love Studio.

Masthuggskajen är en plats i ständig förändring, med plats för det oväntade. Sedan mitten av februari huserar en pop-up-yogastudio med fokus på självkärlek i den industriella lokalen i stuveriet. Att den inte är färdig i sin inredning kommer med fördelar, menar Josefin Jakobsson och Olivia Hansson, duon bakom Self Love Studio.
– Lokalen är långt från perfekt, men alla som kommer dit tycker att det är så fantastiskt. Det blir inte bara yoga utan det blir också en upplevelse. Det är inte som något annat man har upplevt tidigare, säger Olivia Hansson.

Self Love Studio startade sin verksamhet på alla hjärtans dag. Idén hade kommit två veckor tidigare. Då kände grundarna inte varandra. Josefin, med bakgrund inom event och Olivia, med bakgrund inom styling, yoga och well-being, möttes på ett event som Olivia arrangerade och började smida planer med en vision om ”New York-vibes” i rött och rosa på en tillåtande plats som ger människor mening och upplevelse. Det är detta de nu har skapat, på rekordtid. Men egentligen handlar det väldigt lite om just yogan, berättar Olivia.
– Livet kräver väldigt mycket av oss och därför ville vi skapa ett rum där folk bara får vara. Man måste knyta mötet till något och yogan är en sådan knytpunkt, men det handlar inte om yoga, det handlar om att skapa ett andrum där folk får vara sig själva utan att prestera. För att kunna navigera i livet behöver vi vara nära oss själva. Men hur ska vi hamna där om vi hela tiden är ständigt är i ”görande”?, säger hon.

Foto: Solin Sadik

Ofta kombineras yogaklasserna med en brunch eller liknande avslutning i BodyBuddys lokal i bottenplan. Detta för att skapa en förlängning av den öppenhet som många av deltagarna når i yogasalen.
– Det blir som ett community som skapas under en timme. I salen lämnar man lite av det fyrkantiga och helt plötsligt blir många väldigt öppna. Folk börjar prata och det skapas relationer. Folk som inte har träffats innan blir kompisar under våra klasser, säger Josefin Jakobsson.

Vad har deltagarna sagt att de får med sig från er klass?
– Mycket. Att de har fått en wow-upplevelse genom att göra yoga med utsikt och att de inspireras till att tänka utanför boxen, säger Olivia Hansson.

Tanken om att studion ska bidra till självkärlek, acceptans och att omfamna det operfekta kommer från att de ser en slitning inom yogans utövande. Olivia, som har praktiserat under många år, berättar att det finns mycket dömande som hon vill vara en motkraft till.
– Vi vill visa att yoga finns för alla och öppnar upp ett rum för det. Det är därför vårt uttryck är väldigt kommersiellt. Vi vill locka till oss alla, men det som händer i studion är otroligt djupt. Det är djupa meditationer i varje klass, handpåläggning med olja. Det är verkligen närande. Det som ser väldigt kommersiellt ut är egentligen väldigt spirituellt, avslutar hon.

 

Läs mer om hur vi arbetar med att skapa en levande stadsdel:

Forskaren: ”Blandstaden är alltid att sträva efter”

Nu bygger vi stans cykelvänligaste stadsdel

Nytt centralt rum för stadens kreatörer

Tillbaka till Berättelser
Back To Top