skip to Main Content
Dalton, Isak och Ville var på plats. "Jag har målat länge men bara två månader med sprayfärg. Min 'tag' är Flame, jag målar helst bokstäver" säger Isak.
Lilo strax innan hon började måla.
"När man bygger helt nytt kan det bli lite dött eller själlöst. Det är en utmaning för byggföretagen. Då är en graffitivägg ett bra initiativ" säger Martin Persson, pappa till Norton och Kajsa.
Jonathan "Ollio" Josefsson tillsammans med sin dotter Minou. Han har målat graffiti sedan 1996. "Jag växte upp i Majorna och graffiti var populärt under uppväxten. Jag blev påverkad och inspirerad av min omgivning" säger han.
Bildspel: Invigning av Masthuggskajens öppna vägg

Lördagen den 22 april invigdes Masthuggskajens öppna vägg. På plats fanns bland andra gatukonstnären Jonathan ”Ollio” Josefsson. Han har målat graffiti sedan 1996, bland annat på Kommersen.
– Det betyder jättemycket att få måla på en central plats där det syns. Det behovet finns, säger han.

Nu är det fritt fram för vem som helst att måla på Masthuggskajen. Det 128 meter långa byggplank som täcker halvöbygget längs Emigrantvägen fungerar nu som en öppen vägg. Där får den som vill uttrycka sig i text och bild genom målning.

Lördagens invigning var solig och välbesökt av stora som små. Jonathan ”Ollio” Josefsson menar att väggen betyder mycket för Göteborgs graffitiscen.
– Det finns en stark demokrati-aspekt i det hela. Alla vill eller kan inte ropa saker över torg eller skriva artiklar i tidningen. Det är bra med en plats där man får uttrycka sig i färg och form med budskap i den offentliga miljön, säger han.

Läs mer:
Nu invigs den öppna väggen på Masthuggskajen
Bakgrund till och fakta om Masthuggskajens öppna vägg
Färgglatt när Kommersen ordnade avskedsfest

Foto: Sofia Björkman.

Tillbaka till Nyheter
Back To Top