skip to Main Content
Kaktuskollektivet köpte 10 000 kaktusar från Kronofogden. På Nya Långdagen visade de för första gången upp en del av samlingen.
Arkeologen Jeanette Gustavsson visar fynd.
Bland annat en bit av en kinesisk tekanna.
Arkeologen Jonathan Pye.
Under tiden målade konstnärer på Brick Studios fasad.
Lunch Beat fixade dansfesten mellan 12 och 13.
Många var intresserade av en kostnadsfri genomgång av cykeln hos Cykelfixarna.
Stort intresse för områdesvandringen som rörde stadsutveckling och gestaltning på Masthuggskajen
Fotoutställning: Ungas Framtidstro. Stena Fastigheter i samarbete med fotograf Johan Bävman.
Help Ukraine Gothenburg målade sin buss under dagen.
Tack för festen!

I fredags anordnades gatufest på Nya Lång – ett evenemang som uppmärksammade förvandlingen av Masthamnsgatan. Under dagen kunde du dansa under Lunch Beats regi, titta på arkeologiska fynd eller tycka till om vad Kaktuskollektivet egentligen ska göra med sina 10 000 hemlösa kaktusar. 

Solen sken när Nya Långgatan, mer känd som Masthamnsgatan, skulle väckas till liv under en välbesökt gatufest. Gatan blir en i raden av långgator med ett utbud besläktat det du hittar på just granngatorna. Under vårterminen har allt fler verksamheter flyttat in i Våghuset, Brick Studios och Stuveriet. Bottenvåningar har fyllts med liv i form av restauranger och kaféer.

Många var nyfikna på gatans förvandling. Stämningen på plats levde upp till alla förväntningar hos arrangörerna.

– Det här var långt mer än vad jag vågade hoppas på. Otroligt roligt med så mycket folk, fantastiskt väder och engagemang från så många olika verksamheter, aktörer och personer. En helt underbar dag, verkligen. Vi har verkligen fått en försmak på att den här gatan kommer att bli en ny långgata. Vi hoppas att den ska hålla samma klass som de andra långgatorna, med mycket variation och olika typer av verksamheter, både kultur, konst, variation av mat och dryck och möjligheter för människor att tillbringa alla dygnets timmar på den här gatan, sa Anna-Karin Langberg, Markering Manager på NCC, som var en av arrangörerna bakom gatufesten.

Se bildspelet för att slungas tillbaka till en dag fylld av förväntan och försommarglädje.

 

Tillbaka till Nyheter
Back To Top