skip to Main Content
Snart blir Masthuggskajen cyklisternas stadsdel

Om några år blir det lättare än någonsin att cykla på Masthuggskajen. Men vad tycker cyklisterna om dagens läge? Vi frågade dem mitt i språnget.

Det ska vara lätt att ta sig fram på cykel på framtidens Masthuggskajen. Det byggs tydliga och säkra cykelbanor utmed Första Långgatan och Emigrantvägen. Dessutom satsas det på cykelparkeringar och cykelpooler/Styr och Ställ i området.

För att visionen ska bli verklighet krävs en omledningar i området i dagsläget. Under hösten fortsätter arbetet med att lägga ny huvudvattenledning samt ledning för spillvatten längs Första Långgatan och fler arbeten kommer att pågå i området de närmsta åren. Framkomligheten för cyklister prioriteras under byggtid, vilket kan innebära att biltrafiken får stå tillbaka för cykeltrafiken.

Vi tog oss till allén där Järnvågsgatan möter Första Långgatan för att informera och prata med de som cyklar genom Masthuggskajen dagligen. Har du också idéer, synpunkter och förslag på förbättringar? Välkommen att gå med i Masthuggskajens referensgrupp. Skicka ett mail till cykelreferensgrupp.masthuggskajen@trafikkontoret.goteborg.se.

Trafikkontoret informerar på plats. I påsen finns information, reflex och smoothie.
Ny Styr & Ställ-station mittemot Våghuset på Masthamnsgatan.

”Jag cyklar från Paradisgatan i Masthugget till Stenpiren varje dag och tar färjan över. Cykelvägen fungerar av och till, när det inte är ombyggnad är det inga bekymmer. Men jag tycker de har lyckats när jag rundar hörnan här vid Olof Palmes Plats och genar bort mot Stenpiren. Att Masthuggskajen blir en stadsdel för cyklister i framtiden är kanon” säger Jan.

”Just nu är det ganska kass att cykla här. De bygger och drar om vägarna. Det är inte otydligt var jag kan köra men det är dåliga svängradier för mig, som har cykel med vagn” säger Lisa.

”Jag cyklar varje dag till och från jobbet från Karl Johansskolan i Majorna till Ullevi. Det är lite rörigt med ombyggnationerna men fungerar okej, jag tycker det är ganska tydligt var jag ska cykla” säger Kariann.

Läs även:
Cykelstatyer visar rätt väg på kajen
Masthuggskajen lanserar digitalt verktyg för hållbara resor

Tillbaka till Nyheter
Back To Top