skip to Main Content
Hanna studerar på Göteborgs Konstskola.
Alice, Nova och Petra studerar på Göteborgs Konstskola.
Konststudenter målar elskåp på Masthuggskajen

Mellan Järntorget och Masthuggstorget finns ett 80-tal elskåp. 13 av dem har nu dekorerats av unga studenter från Göteborgs Konstskola. Initiativet är en del av trygghetsskapandet i området.

Fastighetsägarnätverket består av olika fastighetsägare och har ett nära samarbete med Göteborgs Stad och Polisen. Nätverket arbetar brottsförebyggande och med trygghetsskapande i området, och har nu tagit initiativ till ett konstprojekt på Masthuggskajen.

Fyra unga konstnärer som studerar på Göteborg Konstskola har smyckat 13 av de elskåp som finns att hitta på Masthuggstorget 5 via Andra Långgatan och till Pressbyrån på Järntorget. Under en konstrunda förra veckan presenterade Petra, Nova, Alice och Hanna sina verk. För den som inte kunde vara på plats finns det en QR-kod på varje skåp, som berättar om verket och vem konstnären är.

– Jättespännande hur det går med de här skåpen. Om projektet lyckas och elskåpen blir fredade från klotter, kommer vi att utveckla projektet. Då kommer vi att testa andra typer av konst också såsom foliering, säger Anita Jisonsund, processledare för nätverket Fastighetsägare Järntorget/Långgatorna.

Läs mer:
Nu invigs den öppna väggen på Masthuggskajen
Nu målas graffiti på Brick Studios fasad

Tillbaka till Nyheter
Back To Top