skip to Main Content
Bona Berlins konstverk vetter mot leden.
Hilma Nordén är en av konstnärerna som får uttrycka sig på Brick Studios. Hon var först ut att sätta färg på plåtfasaden.
Nu målas graffiti på Brick Studios fasad

Nu pryds Brick Studios av sina första graffitikonstverk. Ambitionen är att zonen ska bli ett gatukonstverk i ständig förändring. Först ut att måla var konstnären Hilma Nordén.

Under hösten 2022 utlyste NCC en tävling där graffitikonstnärer från hela världen bjöds in för att skapa sitt unika uttryck på Brick Studios plåtfasad. Ett stort antal konstnärer anmälde sitt intresse och i februari i åt möttes juryn för att välja ut sex graffitikonstnärer.

Konstnärerna representerar en bred variation av motiv och uttryck, vilket kommer att skapa en kontrastrik och levande fasad på Brick Studios. De utvalda konstnärerna från Sverige är Jan Boleslav Sjöberg, Hilma Nordén och Gustav Norberg. Övriga tre är Bona Berlin från Tyskland, Andrej Zikic från Serbien och Youri Cansell known as Mantra från Frankrike. Först ut är Hilma Nordén, som redan har färdigställt sitt konstverk.
– Jag tycker det är kul att det finns en plats i en nybyggd stadsdel för konst och för muralmåleri. Jag har bott och varit mycket i Göteborg, säger Hilma Nordén.

Hon väljer att beskriva sitt konstverk med följande ord:

Det krävs en rävs list, det krävs uthålligheten hos en häst
För att komma fram genom natten, för att hitta stigen som är bäst mellan rötterna och passar fötterna
En liten bit av skogen som tar en liten bit av staden
En hyllning till trädens egna sagor, ett tillfälle för fantasin att springa snabbt, för poesin och för vinden i håret

Juryn bestod av Soumia El Ghazouani på NCC, Adelina Lundell på Älvstranden Utveckling, Per Osvalds på Stadsbyggnadskontoret Göteborg, Mattias Lind som är huvudarkitekt av Brick Studios, Karolina Claesson på Mindpark och Jonathan ”Ollio” Josefsson, lokal graffitimålare.

Läs mer:
Nu invigs den öppna väggen på Masthuggskajen

Tillbaka till Nyheter
Back To Top