skip to Main Content
Premiär för Rabbit Hole: ”Som en sitcom eller bra dramakomedi”

Den 23 februari har Rabbit Hole premiär på Teater Trixter – en föreställning med både rapp dialog och ett bråddjup. Vi tog tempen på premiärnerverna hos regissören Daniel Adolfsson och skådespelerskan Kristin Falksten.

Vad handlar Rabbit Hole om?
– Den handlar om ett gift par som försöker att hitta tillbaka till kärleken. När vi först möter karaktärerna har lillasystern till kvinnan varit i barslagsmål, och berättar för sin storasyster att hon är gravid. Det kommer som en chock för systern, som förlorade sitt barn nyligen. Sorgeprocessen drar igång igen. Det finns samtidigt fler förluster i familjen. Mamman funderar mycket kring hur man kan sörja och vilket som är det bästa sättet att gå vidare på, säger Daniel Adolfsson.

Vad är er ambition med pjäsen?
– Den handlar om att leva ett liv trots att man har förlorat någonting. Ha roligt, fira födelsedagar, prata om kändisar och annat trivialt. Vårt mål är att få publiken att glömma bort sorgen när vi inte pratar om den och se kampen i människan, säger Daniel Adolfsson.

Varför sätter ni upp just Rabbit Hole?
– Jag läser sjukt många pjäser för att kunna hitta guldmynten och jag tycker att Rabbit Hole är fantastisk. Jag såg någonting i den som jag tror att även Daniel och Lotta (Charlotte Davidson, producent, reds anm.) såg, säger Kristin Falksten.

Vad var det?
– Bråddjupet parat med en rapp dialog. Det är en extremt minutiös text musikaliskt och emotionellt, säger Kristin Falksten.
– En publik kan nog uppfatta den som väldigt naturlig, som en sitcom eller en bra dramakomedi. Men plötsligt får man veta saker, som är så snyggt invävda i texten. Man får perspektiv på vad de pratar om och vad de går igenom själsligt. Då sätter sympatin och empatin igång hos en. Första gången vi läste den grät alla, sen skrattade vi, sen grät vi igen. Den har en viss dynamik, säger Daniel Adolfsson.

Rabbit Hole har premiär den 23 februari på Teater Trixter, Masthamnsgatan 17. Köp din biljett på trixter.se

Läs även: Teater Trixter skildrar människans skuggsida

Tillbaka till Nyheter
Back To Top