skip to Main Content
Öhrboms guide: Tre havsnära upplevelser du inte får missa

Vill du maxa det faktum att du bor i Göteborg men vet inte hur? Luta dig tillbaka. Linda Öhrbom, befälhavare på Styrsöbolaget och senast hörd i vår reportageserie ”Jag är Masthuggskajen”, tipsar om hur du bäst utnyttjar stadens närhet till havet.

1, Eriksberg är ett perfekt utflyktsmål. Det är en jätteupplevelse för mina barn men jag har också sagt till mina kompisar att jag ska ta dem dit. Där finns lekplats, Lejonet och Björnen-glass, hela kitet. Att strosa där känns som utomlands. I Eriksbergshallen arrangeras också många evenemang, så som ölfestivaler och Lindholmen street food market. Vi tar båten från Brännö dit och lägger till. Det är förresten någonting jag eftersöker i resten av älven: bra ställen att kunna lägga sin båt på. Vi brukar lägga oss vid Lilla Bommen när vi ska gå på stan eller se en biofilm.

2, Strandpromenaden som sträcker sig från Röda Sten till Nya Varvet är fin. Jag väljer att cykla längs vattnet där ibland. Det finns också restauranger, om man vill ta en öl eller vad som helst. Där har de lyckats bygga staden närmare vattnet på ett naturligt sätt. Du får en blandad stadskänsla med stränder nära Älvsborgsbron, industriområde vid Nya Varvet och sedan båthamn vid Tångudden.

3, Jag vill rekommendera en ö-luff. När min dotter var liten och gärna satt still i vagnen hade jag en särskild rutt: tog båten från Brännö till Styrsö, gick från Styrsö till Donsö, tog sedan båten från Donsö till Vrångö, gick en vända där, tog sedan båten till Saltholmen och tillbaka till Brännö. När du är på Vrångö kan du passa på att se den mysiga gästhamnen. Längs med kajkanten kan man hyra rum. Donsö kommer ikapp på den fronten. De har fått övernattning precis vid vattnet med en fin restaurang och bad/grillplats.

Bubblare: Drive in bion på Bananpiren som arrangerades under sommaren 2020 samt Pöl Harbour.

Tillbaka till Berättelser
Back To Top