skip to Main Content
Nu vaknar Masthuggskajens bottenvåningar

Nu fylls husen med liv. Gym, restauranger och konditori är några av de verksamheter som redan har flyttat in på Masthuggskajen. Masthamnsgatan blir en i raden av levande långgator i kvarteret. Häng med på en rundtur för att lära känna utbudet på Nya Lång.

Cederleüfs & Svenheimers

Med en månads framförhållning till Fettisdagen flyttade konditoriet Cederleüfs & Svenheimers in. Här hittar du Göteborgs bästa semla, vad Göteborgs-Postens testpanel erfar. Lokalen på Masthuggskajen är deras första som inreds enligt deras nya inredningskoncept, som andas 60-tal med anledning av konditoriets födelseår 1962.

– Vi har alltid ögonen öppna efter nya adresser som kan vara intressanta för oss. När vi fick nys om lokalen i Brick Studios genom NCC blev vi genast intresserade. Läget kändes väldigt bra och spännande i ett område under stark utveckling och vi tyckte att det skulle passa oss med vår inriktning. Så här långt känns det jätteroligt och bra med alla nya kontakter som knyts och möten som sker över en kopp kaffe, hoppas att alla snart fått smaka våra semlor, säger Anna Pennbrant, VD.

Adress: Masthamnsgatan 5
Webbsida för öppettider och mer information: https://www.cederleufssvenheimers.se/

Holy Greens

Holy Greens serverar kreativa och mättande sallader. De har en restaurang på Kyrkogatan sedan tidigare men har länge letat efter ytterligare en lokal. När de fick nys om planerna i området Masthuggskajen kändes det helt rätt.

“Järntorget har alltid känts som ett attraktivt område, inte minst på grund av att många jobbar i krokarna. Så fort vi fick napp på Våghuset kändes allt väldigt klockrent. Masthuggskajen är ett växande område, det byggs många kontor och bostäder, med mycket potential. Vi tror absolut på det här. Man tänker också på hållbarhet, vilket är viktigt för oss när det kommer till våra råvaror. Vi köper från svenska odlare och gärna mindre gårdar, främst från Skåne där Holy Greens startade” säger Elsa Strömer, platschef på Holy Greens.

Adress: Järnvågsgatan 1
Webbsida för öppettider och mer information: https://holygreens.se/

Grand Fitness

Boutique-gymet Grand Fitness är en del av Nordic Wellness. De erbjuder träning med det lilla extra i en lokal om nära 1 000 kvadratmeter fördelat på tre våningar. Grand Fitness finns sedan tidigare på Övre Husargatan och Herkulesgatan i Göteborg medan ”vanliga” Nordic Wellness drivs i lokalen bredvid Folkteatern.

”Området är väldigt attraktivt och jag tror det blir kanon, när det är klart. Det är roligt att vara med från början. Vi kommer att se nya spännande butiker, restauranger, fik. Vi ser fram emot att bli en del av långgatorna med uteserveringar, liv och rörelse.

Grand Fitness har hämtat inspiration från London och USA. Hälsa, friskvård och träning har vuxit enormt mycket under de senaste 25 åren. Idag är Sverige i topp i Europa, tillsammans med Norge, när det kommer till hur många som har gymkort. Ett gym är inte bara en plats för träning utan man träffas, nätverkar. Du möter din nästa kompis eller partner. Vi har tagit tillvara på det. Vi bjuder till exempel alltid på frukost på måndagar och popcorn på fredagar. Vi hittar på roliga saker för att det ska kunna vara en samlingsplats” säger Magnus Wilhelmsson, VD/grundare på Grand Fitness.

Adress: Nordhemsgatan 2
Webbsida för öppettider och mer information: https://grandfitness.se/jarntorget/

Läs mer: Första restaurangen på plats – BodyBuddy öppnar i Stuveriet

Tillbaka till Berättelser
Back To Top