skip to Main Content
Första restaurangen på plats – BodyBuddy öppnar i Stuveriet

BodyBuddy tar sitt matkonceptet till Göteborg och Stuveriet. Med fokus på hälsosam mat och en fridfull miljö inspirerad av yogavärlden blir de nu den första restaurangen att öppna i den nya stadsdelen.

För Ciara McGlinchey, VD för BodyBuddy, var det ett självklart val att öppna deras tredje restaurang i Göteborg och i Stena Fastigheters hus Stuveriet. Hon är själv uppvuxen i Långedrag i västra Göteborg och står i kö till en lägenhet på just Masthuggskajen.
– Jag älskar att vara nära havet och tycker om att projektet tar vara på närheten till älven. Till BodyBuddy ville vi ha en ny och fräsch lokal, det går hand i hand med vårt koncept, säger Ciara McGlinchey.

”När vi ville expandera i Sverige blev Göteborg och Masthuggskajen ett självklart val” säger Ciara McGlinchey, VD för BodyBuddy.

BodyBuddy erbjuder smakrik och nyttig mat inspirerad av kryddor och smaker från Sydafrika, Bali och Indien. Allt tillagas på plats från grunden. På menyn återfinns bland annat lunch bowls, fika, egenpressade juicer och smoothies. De utesluter helt gluten, laktos och raffinerat socker.
– Vi har mat som är näringsliv för kroppen. Fika, frukost, luncher och brunch på helgen. Du ska känna dig mätt och belåten flera timmar efter att du varit här och inte säcka ihop.

BodyBuddy finns sedan tidigare på Jungfrugatan och Smålandsgatan i Stockholm, där den förstnämnda ligger inuti Yogayamas lokaler. Närheten till yogastudion har bland annat smittat av sig på valet av musik i lokalerna.
– Många förknippar oss med just yoga. Vi vill få in den känslan i Göteborg också. Det ska vara en lugn och harmonisk plats med en trygg inredning, säger Ciara McGlinchey.

BodyBuddy öppnade i Stuveriets bottenlokaler på Masthamnsgatan den 14 september.
”Våra gäster äter olika rätter beroende på vilken BodyBuddy det handlar om. Här gillar folk fisk. Den varmrökta laxen säljer bra” säger Ciara McGlinchey.

BodyBuddys lokal i Stuveriet är utsmyckad med handmålade illustrationer av den lokala konstnären Elin PK. På kortsidan mittemot entrén syns en kran, som en hyllning till just Masthuggskajen.
– Det känns fantastiskt roligt att välkomna BodyBuddy, både till Göteborg och Masthuggskajen. BodyBuddy är en perfekt matchning med Masthuggskajen, med sitt fokus på hållbarhet, kreativitet och hälsosam mat, säger Agneta Kores, VD Stena Fastigheter Göteborg.

Läs även: Levande gatuplan blåser liv i Masthuggskajens bottenvåningar

Tillbaka till Nyheter
Back To Top