skip to Main Content
Porträtt på Niclas. Han bär en vit skjorta, senapsgul keps och har ett rödaktigt skägg.
Hej Niclas, marknadschef på Hotel Draken!

Den 1 oktober slår Hotel Draken upp portarna. Vi fick ett snack med Niclas Brage Joxelius för att prata invigningsfest, spa och takbar.

På Hotel Draken möter filmhistoria framtiden. I decennier har K-märkta biografen Draken varit ett festivalcentrum för Göteborg Film Festival. Nu lever kulturhuset vidare i ny kostym med ett hotell precis intill. Hotel Draken blir ett 34 våningar högt hus med spektakulära hotell- och konferensrum, spa, restauranger och Draken Live – ett koncept för scenkonst.
– Det känns så bra och vi ligger i fas när det kommer till tiden. Vi är i stort sett klara och jobbar just nu med att alla små detaljer ska komma på plats. Det är ju samtidigt lite nervöst att vi äntligen ska få öppna för göteborgarna och bjuda in dem till vårt fantastiska hotell på Järntorget. Jag är förväntansfull och längtar så till öppningen, säger Niclas Brage Joxelius, marknadschef.

Vad kommer att hända under öppningsveckan?
– Vi kommer att fira på öppningsdagen, det är inte helt bestämt hur än, men det kommer mer info kring den dagen. Vi kommer att lägga mer krut på den 5 oktober då Petter kommer till stan för den stora invigningsfesten. Då slår vi på den stora trumman.

Vad kan allmänheten njuta av direkt och vad får vänta?
– Den 1 oktober öppnar vi hela huset och allt vi har att erbjuda. Från och med då kan du bo på Draken men också äta i Brasserie Draken på toppen av Göteborg. Vår saltstänkta Bistro Heurlins öppnar redan den 19 september. Vårt spa kommer att öppna först i början av mars.

Varför ska man besöka hotellet?
– Hotel Draken kommer verkligen att bli någonting som Göteborg tidigare inte har sett i både känsla och utsikt. Lättast är att komma till oss för att förstå.

Hotel Draken byggs av Balder och kommer att drivas av Strawberry.

Läs mer: Bakom fasaden på Hotel Draken

Tillbaka till Nyheter
Back To Top