skip to Main Content
Närbild på en julgran som är pyntad med ljus, glitter och kulor.
Guide: Så firar du en hållbar jul

Hur firar man en god men hållbar jul på bästa sätt? Vi tog fram tre tips med hjälp av Robin Olsson, föreningsmedlem i Kollaborativ Ekonomi Sverige som ligger bakom Smarta Kartan.

1, ”Om du ska åka till familjen över jul, till exempel från Göteborg till Uppsala, så går det att samåka med andra genom Skjutsgruppen. Kolla in deras webbsida.”

2, ”Årets julklapp är sällskapsspelet. Gå till en second hand-affär och köp en variant, istället för att köpa nytt och slita på jordens resurser.”

3, ”Cykla dig genom vintern. Ta dig först till något av stans cykelkök, som är en öppen gör-det-själv-verkstad där volontärer visar dig hur du kan fixa din cykel.”

Masthuggskajen blir en hållbar plats där det går att leva ett gott liv, både för människa och miljö. Vi implementerar därför smarta lösningar för återbruk och skapar gynnsamma förhållanden för nya koncept inom delningsekonomi. Vi satsar också på ett brett utbud av hållbart resande, bland annat genom lånecyklar, effektiv kollektivtrafik och bilpooler. Läs mer här.

Läs även: Smarta Kartan gör det lätt att leva hållbart

Tillbaka till Berättelser
Back To Top