skip to Main Content
Guide: De fem bästa butikerna att handla hållbart i

I projekt Masthuggskajen står hållbarhet högt upp på agendan. Att bygga hus med framtidens utmaningar i åtanke är ett sätt att agera hållbart men vi kan också välja hållbara alternativ i vardagen. Att till exempel shoppa hållbart är lätt, roligt och modernt, enligt Caroline Hamrin, senast hörd i Jag är Masthuggskajen. Vi har listat fem favoritbutiker, helt utan inbördes ordning, i området Masthuggskajen.

1, Myrorna, Järntorgsgatan 10
Myrorna behöver knappast någon närmare presentation. Kedjan är bland de största när det gäller att samla in kläder och prylar som kan återanvändas. Myrorna har med åren blivit en betydelsefull samhällsaktör som verkar för att förbättra miljön och livet för människor som har det svårt.

2, Björkåfrihet, Linnégatan 9
”Visste du att en enda nytillverkad jacka har större klimatpåverkan än 393 second hand-jackor?” skriver föreningen på sin hemsida. Björkåfrihet, som fram till 2019 gick under namnet Emmaus Björkå, har sina rötter i småländska Björkå Glasbruk. De erbjuder ett stort och varierat sortiment av kläder, skor, porslin och prylar.

3, Humana Second Hand, Kaserntorget 6
För ganska exakt ett år sedan slog Humana upp sina dörrar i Göteborg. Målbilden har varit att erbjuda göteborgarna ett modernt, intressant och roligt urval av mode baserat efter säsong – någonting de verkligen har lyckats med. Humana gör det modernt och coolt att vara miljömedveten.

4, Ebbes hörna, Amerikagatan 4
På Stadsmissionens butik på Stigbergstorget hittar du en av stans största och mest välsorterade second hand-bokavdelningar. Förutom böcker finns även konst, musik, kläder, glas och porslin.

5, Arkivet, Järntorget 4
På Arkivet finner den miljö- och modemedvetna kunden fräscha damkläder, skor, väskor och accessoarer. Här kan du hitta fynd som är slutsålda i butik eller märkeskläder till en billigare peng. Alla plagg är noga utvalda för hand. Kunder som lämnar in plagg får dessutom tillbaka en del av försäljningspengen.

Tillbaka till Berättelser
Back To Top