skip to Main Content
När kommunikationsteamet bakom Masthuggskajen gästar Music A Matic-studion, är det nästan på dagen 20 år sedan Håkan Hellström spelade in sin debutskiva ”Känn ingen sorg för mig Göteborg” just här.
”Det är knappast en slump att vi spelar in just här. Att binda ihop det gamla med det nya är en av ambitionerna i projektet Masthuggskajen. Vi tänker dra nytta av den härliga kultur som redan finns i området” säger Cecilia.
”I dag är stora delar av Masthuggskajen en asfalterad parkeringsyta. Men nu ska det istället bli mer stad närmare vattnet. bygger vi istället mer stad närmare vattnet” läser Cecilia.
Studion ligger på Tredje Långgatan. Det är en av de gator som fått sig ett lyft de senaste åren, framförallt i och med nyetableringar i det gamla auktionsverket.
Nya Långgatan, eller Masthamnsgatan som den egentligen heter, ligger nedanför Första Långgatan och blir snart en gata med liv och aktivitet. ”Långgatorna är som en syskonskara. De är väldigt olika varandra men har också saker gemensamt; är alla välkomnande, kontrastrika och spännande. Vi förlänger området”.
På Masthuggskajen kommer en halvö att byggas utanför Lagerhuset. ”I dagsläget utnyttjar vi inte det faktum att Göteborg ligger i anslutning till havet. Vilken göteborgare har inte drömt om ett stadsliv närmare vattnet?” säger Cecilia mellan tagningarna.
På kajen byggs 1300 nya bostäder, hotell och upp emot 6000 arbetsplatser. På gatorna ryms mat, kultur och handel. Området får också två nya parker; Järnvågsparken, som byggs på Götatunneln, och Masthuggsparken, som kommer att ligga framför Masthuggstorget.
Ingången till gården. This must be the place.
Gården mellan Tredje och Andra Långgatan. Music A Matic-studion ligger längst upp i huset.
"Jag har alltid trivts i Göteborg. Här finns allt jag behöver: cityliv, hav och skog. Jag har alltid bott i Göteborg och det kanske låter tråkigt men jag stortrivs i den här staden, och jag kommer antagligen alltid att bo kvar. Det enda jag saknar i de centrala delarna av staden, är kopplingen till vattnet med trevliga miljöer, restauranger, caféer och möjligheten att ’hänga’ på kajkanten. Det kommer man ju att kunna göra när Masthuggskajen är färdigbyggd och det ser jag fram emot" säger Cecilia Apelgren.
Bakom kulisserna på Masthuggskajens film

Speakern till Masthuggskajens nya film spelades in på Tredje Långgatan, ett stenkast från bygget. Men vem är personen bakom rösten? Se bildspelet som tar dig bakom kulisserna på Göteborgs legendariska Music A Matic-studio, där storheter som Thåström, Håkan Hellström och Anna von Hausswolff spelat in sina produktioner.

Cecilia Apelgren är kommunikationsansvarig på Elof Hansson Fastigheter, en av aktörerna som skapar Masthuggskajen, och är dessutom personen bakom speakerrösten. Hon växte upp på Hisingen och bor sedan många år i centrala stan.

 

 

Tillbaka till Berättelser
Back To Top