skip to Main Content
Azar: Tre guldkorn i området Masthuggskajen

Johanna Azar, senast hörd i vår reportageserie Jag är Masthuggskajen, tycker om att det kantstötta får samsas med det hippa i området Masthuggskajen. Nu listar hon tre brokiga favoriter.

Johanna Azar arbetar som enhetschef i S:t Johanneskyrkan, som ägs av Göteborgs Stadsmission. Hon beskriver området som sprudlande. Här finns en brokighet, som tilltalar henne. Men var märks den? Nedan bjuder hon på tre personliga favoritställen.

Restaurangen Svinn, Sjömanskyrkans gamla lokaler på Amerikagatan 2

En tredjedel av alla livsmedel som produceras i Sveriges slängs innan de hinner hamna på tallriken. Istället för att gråta över spilld mjölk öppnade Göteborgs Stadsmission restaurangen Svinn den 31 augusti, en restaurang där alla rätter lagas på räddade råvaror.

”Det är dels en klimatsmart grej, dels god mat i jättefina lokaler med tjusig utsikt. Nu har flera aktörer tagit över Sjömanskyrkans gamla lokaler. Svenska kyrkan har kvar en del, Stadsmissionen har restaurangen och där finns också Skeppet Gbg, som är en ny livescen. Ett helt gäng ska samsas och tillsammans skapa ett sprudlande kulturhus.”

Bokhandeln Bokskåpet, Värmlandsgatan 20

I barn- och ungdomsbokhandeln Bokskåpet hittar du nya och gamla favoritböcker. Här kan du också se utställningar med bilderbokskonstnärer, möta författare, ta del av olika aktiviteter eller krypa upp i någon av deras läsfåtöljer.

”Det här stället är underbart. Jag har själv barn och går i första hand dit för deras skull, men det finns alltid någonting för mig också. Jag kan bli lika barnslig som min dotter och säga ’åh, kolla det där anteckningsblocket’. Det är väldigt fint att gå runt och bara titta därinne bland  alla böcker och pysselsaker.”

Bar Solo, Andra Långgatan 29

På ett av Andra Långgatans hörn hittar du maträtter, sallader, smörgåsar, bakverk, kaffe och te. Bar Solo är också en bar, som namnet antyder, där det kvällstid serveras både vin och öl.

”Det är ett jättemysigt café där jag äter lunch ibland, de har goda sallader och jättegullig personal. Ibland anordnas livemusik. Jag såg ett jazzband där en gång som de hade tryckt in i ett hörn. Det är väldigt litet och stämningen är hemtrevlig.”

Tillbaka till Berättelser
Back To Top