skip to Main Content
Kollage av fem personer
Vad tycker folk på stan om halvön?

Byggnationen av halvön är nu igång. Vi gav oss ut på stan och stoppade fem förbipasserande för att ställa en enkel fråga: Vad tycker du om det?

Man med glasögon och ryggsäck.
– Jag gillar det här och på det hela taget gillar jag stadsutvecklingen. Jag tänker att den här delen av staden är en destination och nu får fler möjlighet att ta del av det, säger Anders Olsson, boende i området.
– Jag tycker nog inte jättemycket om det men det är kul att det händer något där nere. Jag vill kunna gå vid vattnet utan att ha massor av höghus, men jag tror att det är bra, säger Linn som går i skolan i närheten.
– Det kommer bli roligt. Det är roligt när de bygger nytt, säger Lennart, förbipasserande.
– Jag tycker att det är trevligt. Jag gillar att man utvecklar det här området så att det blir något annat än bara tung trafik och det är något helt nytt, säger Silvia som jobbar i närheten.
– Det kan vara lite jobbigt att de bygger hela tiden och att man inte får något direkt svar om hur det kommer bli. Däremot är idén god. Det byggs fler hus vilket gör att folk får mer bostäder och att det blir finare, säger Nelson som bor och går i skolan i närheten.
Tillbaka till Berättelser
Back To Top