skip to Main Content
Trygga och fräscha cykelrum på Masthuggskajen

På Masthuggskajen blir det enkelt att ta sig fram via cykel. Det speglas inte minst i husen där flera fräscha, trygga och praktiska cykelrum upprättas. Vi tog en titt in bakom kulisserna på Masthuggskajens cykelgarage.

I kontorshuset Habitat 7 på Masthamnsgatan byggs en trygg och funktionell cykelkällare.

Habitat 7
Masthamnsgatan

Kontorshuset Habitat 7 blir det enda trähuset på Masthuggskajen. Här har NCC satsat på ett cykelrum utöver det vanliga. Det är utformat efter vad människor faktiskt vill ha. I en stor cykelgrupp på Facebook frågade NCC cyklisterna vad de önskade sig.

– De vill ha trygghet och säkerhet. Vi har jobbat in deras önskemål i projektet, satsar på en inglasad cykelhiss från entrén och mycket grönska i källaren för en trevligare miljö. Vi skapar också en cykelverkstad för enklare reparationer och ett cykelgarage med möjlighet till dusch och ombyte och ventilerade skåp, säger Soumia El Ghazouani, fastighetsutvecklare vid NCC Property Development.

På Första Långgatan har man tagit tillvara på konsten från Kommersen i cykelrummet.

Första Långgatan 17-21

I Elof Hansson Fastigheters befintliga byggnad på Första Långgatan har det upprättats ett nytt cykelförråd. Här erbjuds inte bara cykelparkering utan även arbetsyta med verktyg för enklare reparationer, och möjlighet att fixa till exempel trasiga kontorsmöbler.

Hela rummet är i stort sett byggt av återbrukat material från fastighetsägarens egna hus och överblivet material från tidigare gjorda hyresgästanpassningar. Graffitikonsten på Kommersen har också tagits tillvara. Ny pryder byggnadens gamla väggar ingången till cykelrummet. Med det nya cykelrummet vill fastighetsägaren erbjuda en tryggare plats att parkera sin cykel på och samtidigt bidra till en mer hållbar mobilitet i området.

Stuveriet
Masthamnsgatan

I Stena Fastigheters nya kontorshus Stuveriet finns det plats för 60 st cyklar på enkelplats. Om behovet förändras finns möjlighet att sätta upp dubbelplatser (på höjden) i garaget. Det finns även möjlighet att pumpa däcken i garagen.

Cykelrummet i Riksbyggens kvarter Brf Sydney.

Brf Sydney och Brf New York
Första Långgatan

Kvarteret F2, som upprättas av Riksbyggen och Elof Hansson Fastigheter, och E3, som upprättas av Riksbyggen, kommer båda byggas med cykelgarage i källarplan som nås via en bekväm cykelbar ramp från Masthamnsgatan. I dessa cykelgarage kommer det att finnas olika typer av cykelförvaring såsom cykelställ, cykelboxar och verktygsbänk samt möjlighet att låna en packcykel.

Ciceron
Nordhemsgatan

Som boende i Brf Ciceron finns mycket goda förutsättningar för att resa hållbart. Det ska vara lätt att göra rätt och därför är cykelrummet i Brf Ciceron strategiskt placerat med egen entré mot Första Långgatan. Utrymmet nås även via husets huvudentré. Det finns gott om cykelparkeringsplatser (nästan 300). I cykelrummet finns en servicestation med låneverktyg, lufttrycksmätare, cykelpump med mera.

Tillbaka till Berättelser
Back To Top