skip to Main Content
Två personer håller i mat.
En cykel i förgrund. Människor i bakgrund.
En person poserar framför en skåpbil och en cykel.
Människor köar till en foodtruck.
En person sitter på en cykel.
Människor samlas bland bord och cyklar utomhus.
Två personer mekar med cyklar.
Människor köar framför en foodtruck.
Närbild på cyklar.
Människor samlas tunt runda bord.
Närbild på pakethållaren av en gul cykel. På pakethållaren finns en skylt där det står: Masthuggskajen rullar.
Två personer håller i mat.En cykel i förgrund. Människor i bakgrund.En person poserar framför en skåpbil och en cykel.Människor köar till en foodtruck.En person sitter på en cykel.Människor samlas bland bord och cyklar utomhus.Två personer mekar med cyklar.Människor köar framför en foodtruck.Närbild på cyklar.Människor samlas tunt runda bord.Närbild på pakethållaren av en gul cykel. På pakethållaren finns en skylt där det står: Masthuggskajen rullar.
Tack alla ni som deltog på vår cykeldag

I tisdags anordnades den stora cykeldagen på Masthuggskajen – tre timmar av cykelglädje, mat och musik.

Elin Asplind jobbar med kommunikation och dialog för Göteborgs stads exploateringskontor. Hon är glad att kunna ge medborgarna möjlighet att delta i den här typen av evenemang, som hon i förlängningen hoppas ska leda till att fler väljer cykeln.

Varför anordnades cykeldagen?
– Av tre anledningar. Dels var cykeldagen en del av vårt arbete med hållbar mobilitet, att uppmuntra till att ställa bilen och möta våren med nya resvanor. Den var också ett sätt att aktivera platsen under byggtid. Vi prioriterar framkomligheten för cyklister och gående, så vi vill också uppmärksamma de som reser till Masthuggskajen att det kan vara smidigare att cykla än att åka bil.

Hur blev det?
– Det blev ett fint event med härlig stämning. God mat, skön DJ-musik och en massa spännande aktiviteter och aktörer som presenterade möjligheterna med cykling.

Masthuggskajen som stadsdel verkar för att få fler att välja cykeln. Vad finns det för initiativ inom detta område som den enskilde cyklisten kan ta del av?
– De som cyklar i området möter oss titt som tätt på plats när vi delar ut goodie bags och informerar om cykelvägar. Just nu har vi också ett erbjudande till boende och arbetande i området att prova Styr & Ställ kostnadsfritt i ett år, som en hjälp att testa nya resvanor. De senaste två åren har vi också erbjudit cykelservice primärt till de som arbetar i området för att uppmuntra till att ta cykeln till jobbet. Just nu har vi dessutom ett samarbete med Västtrafik där man kan prova på elcyklar, det kommer komma ut mer info om detta inom kort.

Stort tack till alla ni som kom, och till er som var med och arrangerade aktiviteter:

DJ Lesterwund

Bike Fixx

Elcykelbutiken

Bikemaestro

Göteborgs Stad

Lease a bike

Sarahs Kök

Bohobar

BodyBuddy

Tillbaka till Berättelser
Back To Top