skip to Main Content
Spaden har satts i marken för kvarteret The Parkside

I går var ett historiskt ögonblick på Masthuggskajen i Göteborg, då det officiella första spadtaget togs för Elof Hansson Fastigheters och Riksbyggens samarbetsprojekt. Detta är första steget mot att forma en stad i miniatyr – ett kvarter där bostäder, kommersiella lokaler och verksamheter möts.

I kvarteret möts moderniteter och tradition i form av en kraftfull och personlig tegelbyggnad med internationell atmosfär, präglad av influenser från New York. Med en total yta på cirka 15 000 kvadratmeter, sträcker sig 18-våningsbyggnaden cirka 50 meter upp i luften.

Fyra personer i skyddskläder håller i varsin spade.

 

The Parkside – a city in a house
Största delen av kvarteret, cirka 13 000 kvadratmeter av totalytan, blir 113 bostäder i olika upplåtelseformer. Bostäderna fördelar sig på 68 bostadsrätter som Riksbyggen bygger samt 45 hyresrätter, kommersiella kontorslokaler och utåtriktade verksamheter i markplan som byggs av Elof Hansson Fastigheter. Entreprenör är Skanska Sverige AB. Det blir en hel stad i miniatyr på Masthuggskajen. Kvarteret har fått namnet The Parkside för att matcha känslan och inte minst läget bredvid nya Masthuggsparken.

– Vi är stolta över att vara en central aktör i utvecklingen av Masthuggskajen och att bidra till att forma en mer attraktiv del av Göteborg. Att få möjligheten att starta ett projekt med fokus på bostäder i dessa tider och att bidra med nya hyresrätter till Göteborgsregionen känns mycket bra. Genom att påbörja detta projekt visar vi vårt engagemang för att skapa en levande och inkluderande stadsdel, säger Michael Walmerud, vd på Elof Hansson Fastigheter

Människor applåderar.
Varje sittplats var upptagen när The Parkside presenterades på Arena Första Lång under onsdagen.

Återbruk av tegel och klimatförbättrad betong
Genom att använda återbrukat tegel, solenergi och klimatförbättrad betong, strävar projektet efter att minska påverkan på miljön och skapa en hållbar livsmiljö för våra boende och hyresgäster. Fastigheten kommer att byggas för att uppnå SGBC Miljöbyggnad Silver.

– Det känns väldigt bra och viktigt att kunna fortsätta byggnationen av nya bostäder. I den här byggnationen har Riksbyggen 68 bostadsrätter och intresset är väldigt stort. Riksbyggen har en stark tilltro på marknaden och framtiden säger Johanna Frelin, vd på Riksbyggen.

 

 

Tillbaka till Nyheter
Back To Top