skip to Main Content

Så här tar du dig fram under byggtid

Här får du en bild av vilka mobilitetstjänster och parkeringsplatser som finns tillgängliga i området under byggtid. Kartan uppdateras regelbundet, men eftersom det händer mycket på Masthuggskajen när nya hus, parker och gator växer fram så rekommenderar vi att följa länkarna nedan för dagsfärsk information.

bilpool


Bilpool

Det finns flera bilpooler i området redan idag. I kartan ovan ser du var de finns.

 

styr_stall


Styr och Ställ

Göteborgs lånecykelsystem Styr och Ställ finns på flera platser i området. Du hyr dem genom att ladda ner appen Nextbike och registrera ett konto. Det finns abonnemang och erbjudanden för både privatpersoner och företag.
styrochstall.se

 

parkering


Besöksparkeringar

Vi arbetar kontinuerligt med att skapa tillfälliga parkeringar i området där det finns plats och möjlighet. Dagsaktuell information om tillgängliga besöksparke- ringar och parkeringstillstånd i området hittar du här: Hitta parkering | Parkering Göteborg. parkeringgoteborg.se

vasttrafik


Kollektivtrafik

På Järntorget hittar du en av Göteborgs största knutpunkter för kollektivtrafik. Härifrån kan du byta mellan buss och spårvagn. Från Stenpiren, som ligger på promenadavstånd från Masthuggskajen, tar du enkelt färjan över älven.
vasttrafik.se

 

cykelpump


Cykelpump

Behöver du luft i däcken hittar du en pump vid Lagerhuset.

 

Är du cyklist? Kom gärna med idéer och synpunkter

Framkomligheten för cyklister prioriteras under byggtiden. Vi är måna att det fungerar så bra som möjligt för oskyddade trafikanter trots byggstök. Därför vill vi gärna veta hur du upplever att det är att cykla på Masthuggskajen. Gå med i vår referensgrupp om du har idéer på förbättringar för cyklister i området genom att skicka ett mail till:
cykelreferensgrupp.masthuggskajen@exploatering.goteborg.se

 

Inspiration och tips för ett hållbart resande

För verksamheter, organisationer och företag i området erbjuder trafikkontoret i Gö- teborgs Stad inspirationsföreläsningar samt ger råd och tips. Dels för att enklare ta sig fram under byggtid men även för att lättare kunna ställa om till ett hållbart resande på lång sikt. Är ni intresserade av ett kostnadsfritt besök från trafikkontorets företagskom- munikatör? Hör av er till:

Anita Jisonsund, 073-910 29 64, anita.jisonsund@exploatering.goteborg.se

Back To Top