skip to Main Content
Nu lyser planerna för Masthuggskajen

En nio meter hög skylt är nu placerad intill Göta Älv. Den ska lysa dag som natt och är ett smakprov på kulturen som ska prägla framtidens Masthuggskajen.

Nio meter hög och tre meter bred. Masthuggskajens nya skylt krävde två lastbilar med kran för att komma på plats och inuti lyser 77 meter LED-neon när mörkret faller. Skylten är nämligen kopplad till ett så kallat astro-ur som gör att den följer solens upp- och nedgång. 

Onsdagen den fjärde mars klockan 17.25 tändes den för första gången och ett tjugotal människor var på plats. Med skylten vill konsortiet skapa en nyfikenhet genom att redan nu bjuda på någonting spektakulärt.
– Den är ett smakprov från kulturen som kommer att prägla Masthuggskajen. Designen är brokig, vilket vi gillar, och symboliserar vad kajen står för. Skylten är lite av kulturinstallation och ska bli ett landmärke, säger Mia Larsson på Stena Fastigheter. 

Upptändningen symboliserar klivet in i nästa skede. Redan nu hör du som har vägarna förbi det rytmiska ljudet av pålar som går i marken och som lägger grunden till kontorshusen vid Järntorget. Även bygget av ”Våghuset” och ”Brick studios”, kontorshus som ska ligga mellan Masthamnsgatan och Oscarsleden, är igång. De ska tillsammans rymma 2500 kontorsplatser.

Tillbaka till Nyheter
Back To Top