skip to Main Content
Holmbergs guide: Tre filmer du inte får missa på årets filmfestival

Göteborgs filmfestival pågår årligen i området Masthuggskajen. Jonas Holmberg, konstnärlig ledare och senast hörd i vår reportageserie Jag är Masthuggskajen, tipsar om tre filmer du inte får missa på årets festival.

1, ”Tove” av Zaida Bergroth
”Denna biografi av Tove Jansson blir vår invigningsfilm. Den utgår från en annan kristid under 40-talet, när Andra världskriget pågick. Det är en väldigt fin film som jag tycker jättemycket om. Den kan både trösta och ge hopp.”

2, ”Time to pause” av Alistar Morrison
”Filmen är ett roligt exempel på hur filmskapare kan skapa under tiden som en pandemi pågår. Morrison är egentligen stillbildsfotograf och van vid att bjuda in folk till sin studio, kända rocksångare till exempel, för att porträttera dem. När det blev lockdown stannade han i sin studio, ringde upp tusentals människor och intervjuade dem om hur deras liv var under pandemin. De fotograferades också genom rutan. Filmen är en slags panorama över hur människor från olika håll i världen har mått”.

3, ”Sweat” av Magnus von Horn
”Regissören gjorde senast filmen Efterskalv som vann en guldbagge för bästa film. ’Sweat’ är hans andra film som handlar om umgänge genom skärmar och hur vi söker kontakt genom dem. Vi får följa en fitness influencer som har en mängd följare i sina sociala medier. Filmen handlar överlag om gränser i sociala relationer online och är väldigt intressant”.

Tillbaka till Berättelser
Back To Top