skip to Main Content
En person justerar en cykel.
Hallå där Matthias Göransson på Bikemaestro Göteborg!

Ni kommer delta på Den stora cykeldagen på Masthuggskajen den 30 april. Varför har ni valt att delta?
– Det är alltid kul att delta på lokala event, och cykeldagen på Masthuggskajen ser ut att bli en superhärlig dag! Mountainbikecyklingen i Göteborg växer så det knakar. Vi vill att fler ska få uppleva det fina som denna sport har gett oss och samtidigt dela med oss av tips om alla de otroligt bra stigcyklingsområdena vi har kring Göteborg.

Vad hoppas ni kunna ge besökarna?
– Vi kommer berätta mer om vår verksamhet och försöka få fler att inse varför det är bra att gå en MTB-kurs, både ur säkerhetsaspekt, men också för att det gör cyklingen så otroligt mycket roligare. Vi kommer också ha med oss marknadens vassaste MTB-cyklar som besökarna får kika, klämma och känna på.

En person hoppar med en cykel i en skog.

Berätta om vad som ligger bakom er motivation till att göra det ni gör.
– Vi älskar mountainbikecykling och allt cyklingen inneburit i våra liv. Vi vill få fler människor att uppleva detta. Förutom att själva cyklingen är vansinnigt rolig, så får man också uppleva så mycket annat.

Vad är din favoritsträcka att cykla i Göteborg och varför?
– Det finns så otroligt mycket bra stigcykling i Göteborg, och speciellt i Delsjöområdet som är min favorit, men jag har svårt att välja en enskild favoritstig. Att bara några minuter från centrala Göteborg ha Delsjöområdets vackra vildmark och mil efter mil av magisk stigcykling är verkligen en lyx!

Personer som samlas med cyklar.

Vad är ditt bästa tips för att maxa cykel-upplevelsen?
– Att ta del av den härliga communityn kring mountainbikecykling som vi har i Göteborg. Delad glädje är dubbel glädje! Och självklart att gå en MTB-kurs! Det kommer göra cyklingen både roligare och säkrare, och du slipper göra om alla tokiga misstag som vi själva gjorde när vi började cykla för 20 år sedan!

Häng med du också!

 

Tillbaka till Berättelser
Back To Top