skip to Main Content
Tre personer i en cykelaffär.
Hallå där Marcus Wassén på Lease a bike!

Den 30 april är det dags för Den stora cykeldagen på Masthuggskajen. Varför har ni valt att delta?

– Det känns som ett väldigt trevligt och lokalt sammanhang där vi gärna vill vara med. Vi tror också att vårt koncept är väldigt passande, då det gör att fler har råd att skaffa sig sin drömcykel.

Vad hoppas ni kunna ge besökarna?

– Vi vill ge besökarna en genomgång av hur enkelt och smidigt det är att kunna leasa sin cykel. Att visa på fördelarna för dig som anställd men också att det är kostnadsneutralt för arbetsgivaren, en väldigt populär förmån som alla företag borde erbjuda.

Berätta om vad som ligger bakom er motivation till att göra det ni gör.

– Vi vill vara en del av omställningen och möjliggöra att fler verkligen har möjlighet att ha och använda sin drömcykel. Det ger friskare anställda, bättre trafikmiljö och mindre miljömässigt avtryck.

Vad är din favoritsträcka att cykla i Göteborg och varför? 

– Cykling i Göteborg är fantastiskt. Att till exempel kunna cykla Mountainbike i Änggården är ju magiskt, en skog mitt i stan är svårslaget. Annars: att glida i medvind längs Masthuggskajen en stilla sommarmorgon är onekligen njutbart. Utmanande landsväg får du i klättringen upp på Ramberget, så nära Mallorca du kan komma i City.

Vad är ditt bästa tips för att maxa cykel-upplevelsen?

– Skaffa en kvalitetscykel utifrån dina behov och se till att verkligen sköta den. Då kommer cyklingen bli skönare och du kommer att ha kvar din hoj längre tid.

Tillbaka till Berättelser
Back To Top