skip to Main Content
Hej hej Monika, följare nummer 400!

Inför att Göteborg fyller 400 år 2021 uppmärksammar vi följare nummer 400 på Masthuggskajens Instagram. Den utflyttade göteborgaren Monika Svedberg Davidsson längtar hem allt som oftast men vet hur hon ska roa sig, när hon väl är här. 

Grattis till nummer 400, Monika!
– Jag tackar särskilt för det. Att bli gratulerad tillsammans med min kära hemstads 400-årsjubileum är stort. Jag var tio år när det var 350-årsjubileum och minns det väl. Nu kommer vi tillsammans fira 400 år och 60 år.

Var är du uppvuxen och var bor du i dag?
– Jag är uppvuxen i Fjällbo/Utbynäs men bor sedan 30 år i Munkedal, Bohuslän.

Vad gillar du mest med Göteborg?
– Det är en liten storstad. En trevlig, mycket vacker, glad stad med en lång historia som tilltalar mig. Jag upptäckte ständigt nya platser och vattenhål där. Så livgivande och inspirerande. Sen är jag född och uppvuxen där, det går aldrig ur, utan jag längtar hem allt som oftast.

Vad gör du när du hälsar på?
– Jag har under det senaste året, tillsammans med min vän Mona, åkt till Göteborg en dag i månaden för att ”trampa asfalt” och upptäcka min hemstad på nytt. Under dessa dagar har vi återkommande dragits mot Göteborgs hamn, Masthugget och Majorna. Vi har gått med på flera av Crime Walks stadsvandringar i Haga, Majorna och Masthugget och jag har lärt mig massor om dessa miljöer. Jag gillar att ta egna bilder och uppskattar andras bilder på Göteborg. På så vis hittade jag Masthuggskajen på Instagram.

Vilka är dina topp tre smultronställen i Göteborg?
– Gamla Lindholmen, Gathenhielmska kulturreservatet och Klippans kulturreservat med Carnegie, Porter Pelle och Röda Sten.

Vad ser du fram emot att uppleva på framtidens Masthuggskajen?
– Jag ser fram emot att få vandra längs Masthuggskajen, sitta ner och titta ut mot Göteborgs hamninlopp, en vy jag aldrig tröttnar på. Jag hoppas kunna njuta av någonting gott att äta och dricka, gärna med inslag av livemusik. Vi är verkligen utsvultna på det nu.

Gör som Monika – följ oss på Instagram.

Tillbaka till Berättelser
Back To Top