skip to Main Content
Brick Studios visionsbild
Brick Studios byggs på stark symbolisk grund

Som vi tidigare berättat är byggfasen för Masthuggskajen i gång. I september byggstartade NCC Våghuset och Brick Studios som blir de första nya kontorshusen på Masthuggskajen.

Dessa fastigheter kommer att bli några av Göteborgs nya ikonbyggnader med en modig och spännande arkitektur. Byggstarten skedde i form av att en del av den första tegelväggen i Brick Studios murades upp. Sex personer med anknytning till projektet fick lämna över varsin tegelsten och berätta vad den symboliserar för dem.

Tomas Carlsson, koncernchef på NCC, överlämnade en sten som symboliserar utveckling, Lena Andersson, VD Älvstranden Utveckling, sten står för livet mellan husen och Gunilla Grahn Hinnfors, ansvarig för stadsutvecklingsfrågor vid Västsvenska Handelskammaren, sten representerar miljonstaden. För Mattias Lind från White Arkitekter symboliserar stenen konstnärlighet, Magnus Simonsson, affärschef på NCC, valde samarbete och för Johanna Hult Rentsch, regionchef på NCC Property Development så symboliserar stenen mötesplats.

Fina värden som nu byggs in och cementeras i väggarna på spektakulära Brick Studios, där de första hyresgästerna beräknas kunna flytta in under 2022. De kommer då – förutom alla bekvämligheter och gemensamhetsytor byggnaden erbjuder – även kunna avnjuta vad NCC beskriver som Göteborgs bästa utsikt.

Tillbaka till Nyheter
Back To Top