skip to Main Content
Biltrafik mot Järntorget får ändrad körväg – leds om från Fiskhamnsmotet. Från 25 mars 2021.

Från och med den 25 mars 2021 blir det förändringar för de trafikanter som kör på E45 i östgående riktning och som ska svänga av mot Järntorget. Högersvängen mot Järntorget vid Järntorgsmotet stängs och biltrafiken leds istället om från Fiskhamnsmotet via Emigrantvägen. Trafik mot Sahlgrenska sjukhuset kommer att ledas om via Östra Sänkverksgatan och vidare på Masthamnsgatan, Första Långgatan och Värmlandsgatan mot Linnéplatsen. Följ orangea skyltar på plats.

Anledningen till trafikomledningen är byggnationerna vid Masthamnsgatan. Högersvängen mot Järntorget stängs av säkerhetsskäl och förväntas öppna igen i våren 2022.

Klicka på kartorna nedan om du vill göra dem större!

 

För dig som ska från Masthuggskajen in mot centrum med bil så går det bra att svänga vänster vid Järntorgsmotet (istället för höger där det ju är avstängt), vidare på Emigrantvägen och in på Heurlins Plats förbi Lagerhuset. Korsa sedan Järntorgsgatan och kör rakt fram på Pusterviksgatan, Lilla Pusterviksgatan och sedan ut på Nya allén. Denna väg är inte skyltad med orange vägvisning, men är en möjlig väg för dig som ska från Masthuggskajen mot centrum med bil.

Tillbaka till Bygg- och trafikinfo
Back To Top