skip to Main Content
Av- och påfarten till Götatunneln stängs från och med augusti

I augusti startar Trafikverket arbetet med att däcka över av- och påfartsramperna till Götatunneln i Järntorgsmotet. Arbetet görs för att Järnvågsparken i nästa steg ska kunna byggas och kommer innebära stora trafikomläggningar i området fram till hösten 2025. Så här blir påverkan:

Den 3 augusti kl 21 stängs avfarten från Götatunneln i Järntorgsmotet
Trafiken från Götatunneln leds då om via Fiskhamnsmotet och tillbaka via Emigrantvägen eller via E45. En tillfällig cirkulationsplats byggs i korsningen mellan Emigrantvägen och Järnvågsgatan för att öka framkomligheten när både av- och påfarten är avstängda.

I mitten av augusti (v 33) stängs påfarten till Götatunneln i Järntorgsmotet
När cirkulationen är klar stängs även påfarten till Götatunneln och trafiken från centrum till Götatunneln leds via cirkulationen vidare till Första Långgatan och Östra Sänkverksgatan ut på leden. Trafik från Linnéområdet till Götatunneln leds via Värmlandsgatan, Östra Sänkverksgatan ut på leden.

För genomgående trafik i Götatunneln och på Oscarsleden (E45) kommer det vara öppet som vanligt.  Av- och påfarten öppnar igen hösten 2025.

Trafiken begränsas i Fiskhamnsmotet
Trafikomläggningen förväntas leda till mer trafik i Fiskhamnsmotet. För att underlätta situationen begränsas trafiken från Emigrantvägen/Danmarksterminalen som ska ut på E45 till att bara kunna svänga höger.

Tillbaka till Bygg- och trafikinfo
Back To Top