Post Thumbnail

Vernissage- och flaggceremoni på Masthuggskajen

January 19, 2016

Under Kulturnatta kommer det att hållas en vernissage/ flagghängning-ceremoni den 23 januari kl 13:00- 15:00 på Masthuggskajen.

Följ med konstnären Samantha Hookway och Kara Fairchild från Greendrop Strategies, som sponsrar utställningen, när den andra flaggan i Whispering Flag-projektet hängs upp på kajen. Whispering Flag-projektet producerar en serie i en-av-sitt-slag-flaggor, som nu kommer att förära Masthuggskajen med en egen unik flagga. Projektet använder sig av story-telling med flaggor med symboler, vars utformande handlar om integration, känslor när man ska hävda sig i en ny kultur/stad som nyanländ och hitta ett hem i det nya landet/staden.
Flaggan i sig är tänkt att vara ett landmärke i skiftande stadsbild.  “Det är som en konversation med omgivningen och miljön på ett mycket fysiskt sätt”, förklarar Samantha Hookway.


Den andra flaggan har döpts till “Polar Bear Flight”, som fortsätter Whispering Flag-projektets berättelse med att införa en ny karaktär, isbjörnen klädd som kanin. Isbjörnen – eftersom den kan vara våldsam, är så stor, är magisk och är utan tvekan utsatt av effekterna av den globala uppvärmningen – har blivit en symbolisk karaktär i Samanthas konst. Den står för utanförskap och ett behov av ett nytt hem och även en outsider som känns farlig i början.

 

Fri entré

Här hittar du hela Kulturnatta-programmet. Du hittar evenemanget genom att söka på “Masthuggskajen”.

Nu bygger vi Masthuggskajen. Med 1 200 bostäder och 5 000 – 6 000 arbetsplatser utvecklas området till en plats full av kontraster. Av gammalt och nytt, storslaget och småskaligt, högt och lågt, globalt och lokalt, av affärer, gatuliv och möten.

Masthuggskajen skapas av Göteborgs Stad och ett konsortium bestående av Elof Hansson Fastigheter, Folkets Hus Göteborg, Hotell Draken, NCC Property Development, Riksbyggen, Stena Fastigheter Göteborg och Älvstranden Utveckling.
Området är en del av Älvstaden.

Göteborgs stad Folkets Hus Stena Fastigheter NCC Riksbyggen Elof Hansson Älvstranden Avveckling