Hero Image

Det händer på kajen

Vi kallar det för “temporära åtgärder” – det som händer på kajen just nu. Vad menar vi med det?  Jo, vi vill utnyttja platsen och göra den tillgänglig för alla göteborgare och besökare ända fram till dess vi sätter spaden i marken och börjar bygga. Byggstart beräknas till 2018 och det vore slöseri med bra mark och läge om man inte utnyttjade den under tiden vi planerar. Vi vill låta alla som vill hänga här, uppleva saker och komma nära vattnet. Lite så resonerar vi.

Ett axplock:

 • Ostindiefararen Götheborg kommer att pryda vår kaj 2017. Ett temporärt besökscentrum kommer också att byggas intill skeppet. Förhoppningsvis redan till sommaren. Vi återkommer om detta. Läs nyheten.
 • Redan nu odlas det på kajen. Kajodlingen levererar grönsaker till restauranger i centrala Göteborg. Närodlat! Följ gärna Kajodlingen på Facebook. Läs om Kajodlingen i GP (2 mars 2017)
 • Ångaren Bohuslän låg vid vår kaj hela sommaren 2016. Läs mer om Bohuslän här.
 • Den 18 juli t o m 5 augusti  kom ett mobilt kök i form av en container hit till kajen – Kitchen on the run. Läs mer om projektet här.
 • Är du konst- och/eller TVspelintresserad? Besök Galleri Epic Unidragon  som finns här.
 • Det går att hyra in sig i ett vattennära konferensrum; Kajkontoret – ett rum med panoramafönster mot älven. Vill du boka det? Klicka vidare här
 •  Vi har invigt vårt innovativa bullerskydd – det tysta offentliga rummet, som vi testar och ser om vi kan använda på flera ställen där vi ska bygga och utveckla områden. Läs mer här.

  Ja, ni förstår att det bubblar av aktiviteter. Det är många kreativa entreprenörer som vill vara här och det tycker vi är fantastiskt kul!Du kan läsa mer på Masthuggskajens Facebook-sida om vad som är på gång på kajen.
  Och vi kommer även att publicera vilka event som är på gång och ge mer praktisk information på vår Aktuellt-sida.

 

Kontakt
Åsa Vernersson Projektledare, Älvstranden Utveckling 031 - 368 96 40 asa.vernersson@alvstranden.goteborg.se