Post Thumbnail

Love walks

december 4, 2019

Runt Masthuggskajen händer det mycket spännande!  Varför inte gå en promenad som en ”Kärleksförklaring till Göteborg”?

I helgens Två Dagar skriver GP om en spännande aktivitet som just nu utgår ifrån Folkteatern på Järntorget. ”Love walks”, är en blandning mellan promenad/föreställning/upplevelse som arrangeras av scenkonstkollektivet Mold i samarbete med Folkteatern. Aktiviteten pågår fram till den 14 december och koreografen Soledad Howe som ligger bakom projektet beskriver promenaden som en ”Kärleksförklaring till Göteborg”. Här får deltagarna uppleva en annorlunda promenad genom de centrala delarna av staden. Som deltagare får man bära likadana kläder (oömma, varma och vädertåliga eftersom vi befinner oss i Göteborg och det är december), man bär ett par hörlurar, lyssnar på texter och får enkla instruktioner om promenadväg, rörelsemönster och enklare koreografi. Promenaderna genomförs i grupper om ca 15 personer och väcker just nu stor uppmärksamhet på stadens gator och torg, och beskrivs av deltagarna som en unik och fantastisk – nästan meditativ upplevelse. Kanske har du sett dem?

Läs mer om den unika upplevelsen här

Nu bygger vi Masthuggskajen. Med 1 300 bostäder och 5 000 – 6 000 arbetsplatser utvecklas området till en plats full av kontraster. Av gammalt och nytt. Storslaget och småskaligt. Globalt och lokalt.

Masthuggskajen skapas av Göteborgs Stad och ett konsortium bestående av Elof Hansson Fastigheter, Fastighets AB Balder, NCC, Riksbyggen, Stena Fastigheter Göteborg och Älvstranden Utveckling. Området, som är en del av Älvstaden, har höga hållbarhetsambitioner och Masthuggskajen var först ut med att certifiera planeringsskedet enligt Citylab Action hållbara stadsdelar.

Göteborgs stad Balder Elof Hansson NCC Riksbyggen Stena Fastigheter Älvstranden Utveckling