Post Thumbnail

Kitchen on the Run – med köksbordet som mötesplats

June 28, 2016

Med en ombyggd container, som har blivit ett rullande kök med tillhörande matplats, har projektet rest runt från mars t o m augusti i år. Flyktingar bjuds in och får möta ortsbefolkningen på en plats där dom flesta av oss trivs och gärna umgås – i köket.

Projektet har redan besökt Italien, Frankrike, Tyskland, Nederländerna och avslutar turnén i Göteborg, Sverige. Här stannar dom i fyra veckor. Vi upplät gärna en plats på Masthuggskajen åt detta spännande och empatiska projekt.

kitchenontherun

Vi älskar idén att placera vår kökscontainer i Göteborgs hamn där så många svenskar en gång i tiden utvandrade till Amerika för att söka sig ett bättre liv

( Jule Schröder, en av initiativtagarna)

Hittills har över 1000 personer mötts runt köksborden i containern runt om i Europa. De många recepten som har tillagats skrivs ned och blir en kokbok när projektet avslutas.

 

 

Hur går det till?
Varje dag kommer grupper om 15-20 flyktingar och boende på orten och träffas i det mobila köket för att äta tillsammans, dela recept och sina berättelser runt köksbordet.
Förhoppningen är att inspirera till kommunikation och förståelse mellan nyanlända och ortsborna, men även att skapa många nya vänskapsband.

När kommer dom till Göteborg och Masthuggskajen?
18 juli t o m 5 augusti 2016.

 

Följ projektet på Youtube:

https://www.youtube.com/channel/UC6NvLN2c2LhaNdASYHDiO1A

Läs mer:

http://www.kitchenontherun.org/