Post Thumbnail

Götheborg på haven igen

september 30, 2019

Nu är det klart. Under två somrar seglar Ostindiefararen Götheborg ut på haven igen för att sedan återvända hem till Masthuggskajen. På resrutten finns hamnstopp i de nordiska och baltiska huvudstäderna samt uppvisningarna i Amsterdam och Bremen inplanerade.

Som under tidigare resor kommer ungdomar få chansen att segla med skeppet och uppleva hur det är att segla på världens största seglande träfartyg. Det västsvenska näringslivet kommer också återigen att erbjudas möjlighet att utnyttja seglatsen i marknadsföringssyfte under resans olika stopp. När resorna på Nordsjön och Östersjön är över kommer skeppet få en permanent hemvist på Masthuggskajen som en tydlig symbol för en plats som alltid har haft själen nära världen.

Nu bygger vi Masthuggskajen. Med 1 300 bostäder och 5 000 – 6 000 arbetsplatser utvecklas området till en plats full av kontraster. Av gammalt och nytt. Storslaget och småskaligt. Globalt och lokalt.

Masthuggskajen skapas av Göteborgs Stad och ett konsortium bestående av Elof Hansson Fastigheter, Fastighets AB Balder, NCC, Riksbyggen, Stena Fastigheter Göteborg och Älvstranden Utveckling. Området, som är en del av Älvstaden, har höga hållbarhetsambitioner och Masthuggskajen var först ut med att certifiera planeringsskedet enligt Citylab Action hållbara stadsdelar.

Göteborgs stad Balder Elof Hansson NCC Riksbyggen Stena Fastigheter Älvstranden Utveckling